Despre mine

Sunt psiholog clinician, psihoterapeut cu formare în psihoterapia cognitiv-comportamentală, cu competențe în psihologia muncii și un doctorat în științele psihologie avînd teza referitoare la efectele stresului de la locul de muncă și combatarea acestora prin participarea la grupuri de lucru prin dezvoltarea emoțională individuală și modificarea factorilor de mediu.

La 18 ani mi-am început studiile universitare, am lucrat ca psiholog debutant, consilier școlar, asistent social, profesor pentru gimnaziu, timp în care mi-am perfecționat studiile de specialitate. În paralel mi-am început formarea ca psihoterapeut în supervizare. Am lucrat cu copii cu nevoi speciale, copii din medii defavorizate și persoane aflate în cămine pentru bătrâni.

În ultimii 10 ani am lucrat ca psiholog clinician într-un spital unde m-am îngrijit de stare psihică a pacienților cu afecțiuni oncologice, și nu numai.

Am organizat și susținut grupuri de suport pentru persoanele care se confruntă cu cancer, am participat ca lector la grupurile pentru persoanele care se confruntă cu boala obezității, am coordonat un proiect menit să ofere informații de specialitate și sprijin viitorilor părinți împreună cu o echipă multidisciplinară formată din medici din diferite specialități; și am participat împreună cu echipa de Neurochirugie a dr. Dan Șuiaga, la operații de tip “awake brain surgery”, un tip aparte de anestezie administrată de medici Dr. Diana Toma și Dr. Ovidiu Lazăr, monitorizând motricitatea pacientului și funcțiile cognitive, acesta fiind conștient pe durata intervenției chirurgicale, urmărind în a nu-i fi lezate zone din creier care ar putea produce imobilitate sau leziuni, și să-i lase leziuni definitive. Lucru care s-ar fi putut produce într-o operație de tip clasic, adică cu pacientul sub anestezie generală.

În paralel cu munca de clinician am lucrat ca psihoterapeut, și pot spune că astăzi mă reprezintă cel mai mult acest rol. In timpul studiilor universitare și de master mi-am făcut practica clinică la Spitalul de Psihiatrie “A. Obregia”.

Am lucrat ca psihoterapeut în echipă cu dr. Valentin Matei, medic psihiatru, cu pacienți cu diferite patologii psihiatrice, unele severe, altele ușoare. În cabinet lucrez ca psihoterapeut cu adolescenți și adulți, de peste 15 ani.

Sunt o împătimită a lecturii de specialitate, filosofiei, poeziei și neuroștiințelor. Scriu constant pe diferite subiecte care mă preocupă și care cred că sunt de interes pentru oameni. Public în Dilema Veche. Imi place să împart din ce descopăr și să dau mai departe, la fel cum și eu mă inspir de la cei care cunosc și împărtășesc. Cred că este un sens bun al vieții. Și deși am lăsat la final, este cel mai important pentru mine rolul de a fi mama unui băiat-adolescent care mi-a umplut inima și mi-a dăruit o formă de dragoste pe care nu aș fi avut șansa să o cunosc dacă nu l-aș fi avut.

Cătălina Dumitrescu

Ai nevoie de ajutor?

Sună sau fă-ți o programare!